Logo                      
 
 


Pasen 2013

Dankdag 2009

“liturgische schikking Pasen 2013

Vanmorgen in deze feestelijke dienst is de kruisvorm in de schikking een verwijzing naar De Opstanding en Het Leven. De bloeiende orchidee en de groene klimop maken van het dode kruis een levensboom. De steen is weggerold, het graf is open. Wit staat symbool voor feest en vreugde: Jezus leeft en wij met Hem!!

De kleur wit verwijst vanmorgen ook naar nieuw leven in de schikking op het doopvont. Nieuw leven is dopen en zo verwijst het bloemstuk voor de doop van Eline Renske Hilbrink naar Psalm 139.

Wonderbaar! God is het die haar vormde, kunstig weefde Hij haar in de buik van haar moeder. De ringen in de schikking symboliseren dat, evenals de liefde, trouw en belofte van God. Haar naam staat geschreven in de palm van Gods hand. Dat beeld de vingerplant uit met de witte ballon. De doop is in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest, uitgebeeld door de drie witte rozen.

Als gemeente hebben we een opdracht, we ontvangen Eline Renske met haar ouders en broertjes in ons midden en bewaren jullie in woord en daad bij het hartsgeheim van de gemeente zodat jullie de doop zullen leren beamen.

Zo glinstert het licht in douwdroppels, zingen vogels een loflied is Hij in de vroege ochtend opgestaan en komt verstilling tot leven in een tuin.

Gij levende, leid ons op het spoor van Uw leven!

 
 

Naar de startpagina

 
Zondag wordt weer zo'n dag

Agenda AGENDA
     
November
zo. 2 Kerkdienst
9.30 uur
zo. 5 Kerkdienst
19.00 uur
zo. 9 Kerkdienst
9.30 uur
zo. 16 Kerkdienst
10.00 uur
zo. 23

Kerkdienst
9.30 uur

zo. 30

Kerkdienst
9.30 uur

 

 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
   
     
 
 

© 2007-2011 - contact